Ontwerp Jouw Eigen Website Snel en Eenvoudig met Google Sites

Dit artikel biedt een stapsgewijze handleiding van DigiSwift over hoe je jouw website op Google Sites kunt maken, aanpassen, publiceren en voor zoekmachines optimaliseren om je online bereik te vergroten.

June 9, 2024

Door

Benjamin Lund

Hoe Je Jouw Site Op Google Sites Krijgt: Een Stap-voor-Stap Handleiding

Hoe Je Jouw Site Op Google Sites Krijgt: Een Stap-voor-Stap Handleiding

Heb je gehoord over de impact die Google Sites kan hebben op jouw online bereik, maar weet je niet waar je moet beginnen? Zoek niet verder! In deze uitgebreide handleiding legt DigiSwift je uit hoe je jouw site op Google Sites kunt krijgen en zo jouw digitale voetafdruk aanzienlijk kunt vergroten. Laat ons je meenemen door de essentiële stappen om ervoor te zorgen dat je niets mist in de digitale wereld. Mis deze kans niet om jouw online presence op te bouwen en te optimaliseren!

Stap 1: Een Account Aanmaken

Het eerste wat je moet doen is het aanmaken van een Google-account, als je deze nog niet hebt. Met een Google-account heb je toegang tot alle Google-diensten, inclusief Google Sites. Ga naar de homepage van Google Sites en meld je aan met jouw Google-account.

Stap 2: Het Kiezen van een Template

Google Sites biedt verscheidene templates die je als basis voor jouw nieuwe site kunt gebruiken. Of je nu een portfolio, een bedrijfspagina of een evenementenwebsite wilt maken, er is altijd een template die bij jouw behoefte past.

Stap 3: Jouw Site Aanpassen

Na het kiezen van een template, is het tijd om deze aan te passen. Je kunt tekst, afbeeldingen, video's en andere Google-diensten zoals Google Maps en Google Forms toevoegen aan jouw site op Google Sites. Maak gebruik van de drag-and-drop functionaliteit om elementen gemakkelijk te verplaatsen.

Stap 4: De Site Publiceren

Zodra je tevreden bent met de vormgeving en de inhoud van jouw site, is het tijd om deze te publiceren. Google Sites vraagt je om een URL voor jouw site aan te maken. Zorg ervoor dat deze URL relevant en makkelijk te onthouden is. Na het publiceren van jouw site, is deze direct zichtbaar op het internet.

Stap 5: Optimaliseren voor Zoekmachines

Om er zeker van te zijn dat jouw site op Google Sites gevonden wordt door gebruikers, moet je jouw site optimaliseren voor zoekmachines. Gebruik relevante trefwoorden, zorg voor kwalitatief goede content en update jouw site regelmatig. Vergeet ook niet om jouw site te verbinden met Google Analytics, zodat je het verkeer naar jouw site kunt monitoren en verbeteren.

Vaak Gestelde Vragen

Kan ik een aangepaste domeinnaam gebruiken voor mijn Google Sites website?

Ja, je kunt een aangepaste domeinnaam koppelen aan jouw site, zelfs na het publiceren. Dit helpt bij het verder professionaliseren van jouw online aanwezigheid.

Is Google Sites gratis?

Ja, Google Sites is een gratis tool van Google. Je kunt zonder kosten een professioneel uitziende site opzetten en onderhouden.

Bij DigiSwift begrijpen we hoe belangrijk het is om een sterke online aanwezigheid te hebben. Met deze stap-voor-stap handleiding voor Google Sites hopen we je te hebben voorzien van de kennis die nodig is om met succes jouw site op te zetten en te optimaliseren. Voor meer hulp of advies kun je altijd contact met ons opnemen. Samen kunnen we de zichtbaarheid van jouw merk naar een hoger niveau tillen!

vrijblijvend
Strategiegesprek?

Ontdek kosteloos en zonder verplichtingen welke online kansen er liggen voor jouw bedrijf.

Datum kiezen